تأثیر تغذیه دوران بارداری بر روی دندان شیری

مواد غذایی که جنین از مادر دریافت می کند نقش مهمی در تشکیل و تکامل دندان های شیری کودک و مقاومت آنها در برابر پوسیدگیخواهد داشت. از این رو مادر در دوران بارداری اهمیت بسزایی دارد.

از هفته 6 بارداری دندان های کودک شروع به شکل گیری می کنند معدنی و استخوانی شدن (bone like) دندانو شکل گیری عاج و مینا در حدود ماه سوم و چهارم بارداری آغاز میشود. 

بر طبق مطالعات انجام شده تغذیه مادر و دریافت مقدار کافی کلسیم در این دوران نقش مهمی در مقاومت دندان شیری در برابر پوسیدگی خواهد داشت.

مهم ترین مواد مغذی لازم در دوران بارداری جهت رشد و تکامل دندانهای شیری

کلسیم:

مهمترین ماده معدنی تشکیل دهنده دندان است و در صورتی که در رژیم غذایی مادر به اندازه کافی نباشد از استخوانهای بدن مادر برداشته می شود(نه از دندانهای مادر)

مهمترین منبع کلسیم: لبنیات مانند شیر و پنیر و ماست و سبزیجات مانند کلم برگ و کلم بروکلی.

فسفر: مهمترین ماده معدنی جهت سختی(hardness) دندان می باشد و در غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت و شیر و غلات و حبوبات یافت می شود.
پایین صفحه
ویتامین D: جهت جذب و نگهداری کلسیم و فسفر مورد نیاز می باشد. متأسفانه غذاهای کمی ویتامین D مورد نیاز بدن را تأمین می کنند(روغن ماهی سالمون و ماهی تن). از این رو معمولا مادران در دوران بارداری تحت نظر پزشکشان نیاز به مکمل ویتامین Dخواهند داشت.
این ویتامین به صورت طبیعی تحت تأثیر اشعه خورشید در بدن ساخته می شود.

پروتئین: جهت ساخت و ساز همه بافتها در بدن به پروتئین نیاز داریم.
جالب است بدانید تحت تأثیر یک پروتئین کریستالهای کلسیم فسفات به جای استخوان ، مینای دندان را ایجاد می کنند.
مهمترین منابع پروتئین گوشت و لبنیات می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *